Water = Leven

Art Flow for Pakistan heeft  op 22 november 2010  donaties over gemaakt op rekening van SearlePak te New York.  

SearlePak is het grootste pharmacieconcern in Pakistan. Venstergard Frandsen, de LifeStraw producent heeft LifeStraws aan hun in consignatie gegeven, ze zijn dus al in Pakistan. Het Karachi Relief Fund, een welzijnsorganisatie die bij de getroffen mensen komt haalt ze op korte termijn op in de haven van Karachi.

We hebben nog niet al het geld over gemaakt. We willen zeker weten dat het goed terecht komt  en doen eerst een try-out. We hebben er vertrouwen in dat het helemaal goed terecht komt, maar om 100% zeker te zijn hebben we besloten toch eerst een try-out te doen.  

Waarom heeft het zolang geduurd? We hebben geen idee!  Maar we horen van Giro 555 dat ze  vergelijkbare ervaringen maken. Er moest heel wat worden uitgezocht, door  de betrokken partijen daar en door ons. De contacten verliepen moeizaam, telefonisch contact  blijkt onmogelijk.  Er zijn  mensen soms weken lang onbereikbaar....   We zijn blij  dat  het  voor zover voor elkaar is!

Pakistan  staat op de lijst van terroristische landen. Je kunt daarom niet direct geld over maken naar  het land zelf. Alles moet via de Federal Reserve Bank of New York lopen. De Pakistaanse Habib Bank Limited heeft daar  een rekeningnummer waar wij  het geld naartoe over hebben gemaakt. De Habib bank  moet het vervolgens  over maken op de rekening van SearlePak, wat op haar beurt het Karachi Relief Fund de LifeStraws overhandigd. 
Veel mensen willen best geld geven, maar vermoeden dat hun donatie aan de strijkstok blijft hangen. 'We gaan geen managers betalen!' is het argument. Heel begrijpelijk, zeker in tijden van economische crisis.
De slachtoffers van een humanitaire ramp als die in Pakistan mogen van zo'n argument echter nooit de dupe worden. Daarom heeft Art Flow for Pakistan een alternatief gezocht en gevonden om de slachtoffers concreet te helpen met wat echt nodig is: schoon drinkwater!

Het doel van Art Flow for Pakistan is om LifeStraw® waterfilters ter beschikking stellen aan slachtoffers van de watersnoodsramp. Met deze slimme rietjes kan vervuild water drinkbaar worden gemaakt. Art Flow for Pakistan wil €50.000, - binnenhalen: bij 150 gedoneerde kunstwerken is dat gemiddeld €333,- per kunstwerk. Van €50.000,- kunnen we bijna 10.000 mensen een jaar lang van schoon drinkwater voorzien.

Art Flow for Pakistan garandeert dat geen cent van de donaties aan organisatie en management wordt besteed. Hoe we dat doen is heel eenvoudig. Of we betalen ons kopje koffie zelf, of we nemen geen kopje koffie. Als we geen sponsor voor het drukwerk vinden, dan is er geen drukwerk. Uw donatie komt voor de volle 100% terecht bij de mensen die het nodig hebben.

Art Flow for Pakistan werkt niet met Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Zij verdelen hun geld en tijd over een uitgebreid netwerk en hebben managers in dienst voor marktconforme, westerse salarissen. Uiteraard gunt Art Flow for Pakistan een ieder zijn inkomen en vinden we Giro 555 zeker een goed initiatief. Maar we weten ook dat in tijden van crisis veel mensen liever direct slachtoffers steunen zonder dat er geld aan de strijkstok blijft hangen.

Doordat professionals uit verschillende disciplines 'expertise' doneren in de vorm van tijd en bedrijven zich met middelen inzetten voor Art Flow for Pakistan, blijven de beurzen gesloten. Art Flow for Pakistan is een particulier initiatief, een manier om direct iets te kunnen doen voor de slachtoffers van de watersnoodramp.