Art Flow for Pakistan heeft  op 22 november 2010  donaties over gemaakt op rekening van SearlePak te New York.  

SearlePak is het grootste pharmacieconcern in Pakistan. Venstergard Frandsen, de LifeStraw producent heeft LifeStraws aan hun in consignatie gegeven, ze zijn dus al in Pakistan. Het Karachi Relief Fund, een welzijnsorganisatie die bij de getroffen mensen komt haalt ze op korte termijn op in de haven van Karachi.

We hebben nog niet al het geld over gemaakt. We willen zeker weten dat het goed terecht komt  en doen eerst een try-out. We hebben er vertrouwen in dat het helemaal goed terecht komt, maar om 100% zeker te zijn hebben we besloten toch eerst een try-out te doen.  

Waarom heeft het zolang geduurd? We hebben geen idee!  Maar we horen van Giro 555 dat ze  vergelijkbare ervaringen maken. Er moest heel wat worden uitgezocht, door  de betrokken partijen daar en door ons. De contacten verliepen moeizaam, telefonisch contact  blijkt onmogelijk.  Er zijn  mensen soms weken lang onbereikbaar....   We zijn blij  dat  het  voor zover voor elkaar is!

Pakistan  staat op de lijst van terroristische landen. Je kunt daarom niet direct geld over maken naar  het land zelf. Alles moet via de Federal Reserve Bank of New York lopen. De Pakistaanse Habib Bank Limited heeft daar  een rekeningnummer waar wij  het geld naartoe over hebben gemaakt. De Habib bank  moet het vervolgens  over maken op de rekening van SearlePak, wat op haar beurt het Karachi Relief Fund de LifeStraws overhandigd.